Forbedring av arbeidsprosesser

Det er gevinster å hente ved å kartlegge og optimalisere hvordan forretningsprosessene flyter, og hvordan dette samsvarer med systemstøtten de ansatte har.

Effektive forretningsprosesser er nøkkelen til økt konkurransekraft.

Vi kan hjelpe din bedrift med å kartlegge, analysere og optimalisere én eller flere arbeidsprosesser. Vi synliggjør hvordan forretningsprosesser og IT-løsninger bør spille sammen for å skape en mer smidig, automatisert og effektiv drift.

Vi kombinerer anerkjente metoder som Lean og PRINCE2 med solid forretningsforståelse og IT-kompetanse. Vi identifiserer mangler og flaskehalser, og foreslår optimaliseringer som kan inkludere bedre utnyttelse av eksisterende systemer, integrasjoner eller innføring av nye løsninger.

Dette gir virksomheten bedre innsikt i gapet mellom dagens prosesser og de prosessene som må etableres ved overgang til nye, standardiserte skytjenester.

Gevinstidentifisering handler om å avdekke og konkretisere verdien av IT- og forretningsinitiativ.

Vi hjelper virksomheter med å kartlegge potensielle gevinster – både økonomiske og kvalitative – og sikrer at tiltakene gir ønsket effekt.

I samarbeid med de ansatte dokumenterer vi prosesser, teknologi og interne kapabiliteter. Vi identifiserer forbedringsområder og etablerer mål for gevinstrealisering. Vårt metodeverk omfatter både kvantitative og økonomiske aspekter, samt kvalitative faktorer som opplevd kvalitet, mestring, intern motivasjon og brukeradopsjon.

For å skape en god kundeopplevelse – enten B2B eller B2C – er det viktig å forstå kundens reise gjennom alle interaksjonspunktene med virksomheten.

Vi bistår med kundereisekartlegging og hjelper virksomheter med å visualisere, analysere og optimalisere hvert kontaktpunkt mellom kunde og selskap.

Gode kundereiser krever god systemstøtte på IT-siden – både for selvbetjening og, ikke minst, for de ansatte som skal sikre at verdikjeden internt flyter friksjonsfritt.

Vår kartlegging omfatter både kundeopplevelse og systemsiden, og vi samler inn data fra ulike kanaler som nettsider, kundeservice og salg for å få en helhetlig forståelse av hvordan kundene opplever virksomhetens tjenester. Dette gir innsikt i både kundens behov og eventuelle friksjonspunkter underveis.

Basert på denne innsikten utvikler vi strategier, foreslår tiltak for å forbedre kundereisen, og peker på hvordan IT-systemstøtten bør forbedres, fornyes eller skiftes ut.

Ofte er det et misforhold mellom forretningsprosessene og systemene som skal støtte dem.

Vi gjennomfører gap-analyser basert på intervjuer, workshops og visualiseringer. Vi kartlegger hvordan forretningsprosesser utføres i dag, og hvordan de støttes av eksisterende IT-løsninger. Målet er å identifisere ineffektiviteter, manuelle arbeidssteg eller manglende funksjonalitet i systemene som hindrer optimal drift.

Når gapene er identifisert, kan vi peke på alternative løsninger. Dette kan innebære å tilpasse eksisterende systemer, implementere nye verktøy eller integrere systemene på en måte som gir bedre samhandling og økt automatisering.

Gjennom vår tilnærming bidrar vi til å strømlinjeforme arbeidsprosesser, redusere tidsbruk på manuelle oppgaver, og sikre at virksomheten får maksimalt utbytte av sine systemer.

Trenger dere et objektivt blikk fra en tredjepart på et prosjekt, system eller en prosess?

Noen ganger kan et prosjekt eller en prosess stå fast, frontene er steile, eller man trenger en katalysator for å komme videre.

Vi kan trekkes inn for å identifisere og adressere utfordringer som hindrer måloppnåelse. Vi er ikke opptatt av å fordele skyld – verken hos leverandører eller internt. Vårt mål er å få prosjektet tilbake på skinner.

Vår tilnærming omfatter en helhetlig gjennomgang av prosjektets ulike aspekter, fra målsetting til gjennomføring. Vi vurderer om prosjektmålene er klart definerte, realistiske og i samsvar med virksomhetens strategi. Vi ser også på om prosjektet er godt rigget, og om det finnes flaskehalser eller ineffektiviteter som hemmer fremdriften.

I tillegg evaluerer vi om de teknologiske løsningene og systemene som benyttes støtter prosjektets behov på en effektiv måte, eller om det er behov for justeringer eller oppgraderinger. En viktig del av helsesjekken er å vurdere kommunikasjonen mellom prosjektteamet og interessenter – og identifisere eventuelle misforståelser eller samarbeidsutfordringer som påvirker fremdriften.

Risikovurdering er også en sentral del av prosessen, der vi kartlegger potensielle risikofaktorer og gir anbefalinger for hvordan de bør håndteres. Etter gjennomført helsesjekk presenterer vi en detaljert rapport med våre funn og anbefalinger for nødvendige tiltak. Dette gir virksomheten og prosjektleder et solid grunnlag for å iverksette forbedringer – og sikre at prosjektet er på rett vei mot en vellykket gjennomføring.

Prosjekterfaring

Noen eksempler på prosjekter vi har gjennomført

Vil du vite mer?

Fyll ut skjemaet og vi tar straks kontakt!